Foredrag for indskoling – motivation og drømme

Når man er et 0. – 3. klasses skolebarn, så er der forskellige forventninger til en. Skolen vil gerne have at børnene bliver klogere i skolen, og at de trives blandt andre børn. Forældrene ønsker, at deres børn lærer så meget i skolen, at de i fremtiden kan blive det de drømmer om, og at de får nogle gode venner.

Børnene, ja – det er faktisk akkurat de samme ting de ønsker for fremtiden. Bare set fra et andet perspektiv:

  • De drømmer om at få et spændende arbejde som voksne f.eks.: Dyrelæge, fodboldspiller, brandmand, arkæolog, politimand, skolelærer (som regel spejlet i en god lærer), sanger, eller noget helt andet.
  • De vil gerne være dygtige i skolen, men de udtrykker det ikke på samme måde som voksne. De beskriver ofte de forskellige fag som sjove eller kedelige. Selv om de også bliver dygtigere i de ”kedelige” timer, så er det i de ”sjove” timer de ofte lagrer mest viden.
  • De vil gerne have trives i skolen. Trivsel for børnene er gode venner og sjove aktiviteter – altså sjove timer, et spændende frikvarter, og anderledes temadage.

Foredrag for de yngste skolebørn

Når jeg holder foredrag for indskolingsbørn, så tager jeg udgangspunkt i, at alle børn inderst inde har lyst til at gå i skole. De vil gerne lære, og trives – som børn.

Hvis et foredrag skal skabe en positiv forandring i indskolingen, så skal det holdes i børnehøjde. I et sprog som de yngste skolebørn forstår, og med en form som kan fastholde børnene. Det vigtigste i et foredrag foregår ikke på scenen.  Det vigtigste foregår i børnene selv. Foredraget skal give børnene lysten til at få en god skoledag.

Siden 1996 har jeg arbejdet med børn i alderen 0 til 18 år, og den erfaring bruger jeg til at skabe et sjovt og spændende foredrag for børn om ”at nå sin drømme”. Det handler bl.a. om:

  • Hvordan man kan være en god ven.
  • At man skal tale med en, når det føles svært.
  • Hvordan man hjælper hinanden.
  • Hvordan man kan have det sjovt sammen.

Det hele bliver krydret med historier fra min tid som europamester i indkast, professionel bobslædekører, verdensmester i indkast, og sjove øvelser, der fastholder børnenes opmærksomhed.

Foredrag og trivselsdage

Når jeg holder foredrag for de yngste skolebørn, så kan det sættes sammen på følgende måder:

  • Rent foredrag, der varer ca. 60 minutter (kan også holdes sammen med mellemtrinet)
  • Foredrag og bevægelse – foredraget suppleres med aktiviteter på sportspladsen. F.eks.  stafet, blindeløb og indkast.
  • Trivselsdage – hvor der er en blanding af foredrag, øvelser, workshop og andet. Temaet kan f.eks. være venskabsklasser, sundhed eller trivsel.

Her er nogle af tilbagemeldingerne på foredragene fra skolerne:

 ”Fra børn og voksne i indskolingen på Mønsted Skole skal der lyde et stor og hjerteligt TAK for en fantastisk, inspirerende dag i dit skønne selskab!
Det har været en glad og lærerig dag. Du har inspireret os og lært os om noget så vigtigt som, hvordan man når sine mål og drømme her i livet, hvordan man selv kan sørge for at skabe glæde i livet, om samarbejde, om at dele, om fællesskab og arbejdsmoral – om “at øve sig” og om vigtigheden i at turde fejle!
Ikke mindst så kom du med en energi og nogle livsbekræftende fortællinger fra dit eget liv…. Du havde os alle i din hule hånd og din status blandt børnene kan ingen vist betvivle.
Idag løb vi alle med sved på panden og nerverne udenpå tøjet nedad det atletikstadion sammen med dig!
🙈😅.
Vi er begejstrede og forfriskede!
Vi håber, du snart kommer igen og “prikker lidt til vores tanker og drømme”….”

 

Trine Bukholt Kjærulff – Mønsted skole

 

”Hvor heldig har man lov til at være…?Jeg føler mig faktisk overdrevent heldig! Når man møder ind på arbejde en ganske almindelig tirsdag morgen – og bare ved, at i dag bliver en god dag på arbejde! 
Vi har i indskolingen haft besøg af Thomas Grønnemark. Thomas skulle holde hans motiverende foredrag “Sund i hovedet” for os, efterfulgt af af nogle absolut fantastiske aktiviteter med stafet, indkastøvelser og tilsidst blindeløb
🙈
Thomas er indehaver af verdensrekorden i indkast (kraftspringsindkast) – tjek ham ud på Youtube
👏🏻, hvilket indskolingsbørnrene var vildt imponerede over. Thomas er lidt af et livstykke og er et godt eksemplar på – “Man kan hvad man vil”. Han har også begået sig som stafetløber (europamester), og været på bobslædelandsholdet. Disse oplevelser fik vi del i, gennem hans inspirerende, sjove og spændende foredrag. Thomas havde en fantastisk evne til holde oplægget i børnehøjde, og med masser af humor bragte han os omkring nogle vigtige og meget relevante temaer som at være: “en god ven” – “spørg om hjælp” – “hjælp dine venner” – “gør noget godt for andre” – “husk at snakke med nogen, hvis tingene er svære” – “man skal øve sig for at blive god”. Hvis man følger Thomas gode råd bliver man i følge ham “Sund i hovedet”, og det kan man da kun få lyst til og blive glad i låget af at høre på J

Dorte Kristensen – Vestfjends skole

Book foredraget i dag på tlf. 61 99 29 14 eller skriv en mail på info@throwin.dk