Foredrag for indskoling – motivation og drømme

Når man er et 0. – 3. klasses skolebarn, så er der forskellige forventninger til en. Skolen vil gerne have at børnene bliver klogere i skolen, og at de trives blandt andre børn. Forældrene ønsker, at deres børn lærer så meget i skolen, at de i fremtiden kan blive det de drømmer om, og at de får nogle gode venner.

Børnene, ja – det er faktisk akkurat de samme ting de ønsker for fremtiden. Bare set fra et andet perspektiv:

  • De drømmer om at få et spændende arbejde som voksne f.eks.: Dyrelæge, fodboldspiller, brandmand, arkæolog, politimand, skolelærer (som regel spejlet i en god lærer), sanger, eller noget helt andet.
  • De vil gerne være dygtige i skolen, men de udtrykker det ikke på samme måde som voksne. De beskriver ofte de forskellige fag som sjove eller kedelige. Selv om de også bliver dygtigere i de ”kedelige” timer, så er det i de ”sjove” timer de ofte lagrer mest viden.
  • De vil gerne have trives i skolen. Trivsel for børnene er gode venner og sjove aktiviteter – altså sjove timer, et spændende frikvarter, og anderledes temadage.

Foredrag for de yngste skolebørn

Når jeg holder foredrag for indskolingsbørn, så tager jeg udgangspunkt i, at alle børn inderst inde har lyst til at gå i skole. De vil gerne lære, og trives – som børn.

Hvis et foredrag skal skabe en positiv forandring i indskolingen, så skal det holdes i børnehøjde. I et sprog som de yngste skolebørn forstår, og med en form som kan fastholde børnene. Det vigtigste i et foredrag foregår ikke på scenen.  Det vigtigste foregår i børnene selv. Foredraget skal give børnene lysten til at få en god skoledag.

Siden 1996 har jeg arbejdet med børn i alderen 0 til 18 år, og den erfaring bruger jeg til at skabe et sjovt og spændende foredrag for børn om ”at nå sin drømme”. Det handler bl.a. om:

  • Hvordan man kan være en god ven.
  • At man skal tale med en, når det føles svært.
  • Hvordan man hjælper hinanden.
  • Hvordan man kan have det sjovt sammen.

Det hele bliver krydret med historier fra min tid som europamester i indkast, professionel bobslædekører, verdensmester i indkast, og sjove øvelser, der fastholder børnenes opmærksomhed.

Foredrag og trivselsdage

Når jeg holder foredrag for de yngste skolebørn, så kan det sættes sammen på følgende måder:

  • Rent foredrag, der varer ca. 60 minutter (kan også holdes sammen med mellemtrinet)
  • Foredrag og bevægelse – foredraget suppleres med aktiviteter på sportspladsen. F.eks.  stafet, blindeløb og indkast.
  • Trivselsdage – hvor der er en blanding af foredrag, øvelser, workshop og andet. Temaet kan f.eks. være venskabsklasser, sundhed eller trivsel.

Book foredraget i dag på tlf. 61 99 29 14 eller skriv en mail på info@throwin.dk, eller udfyld kontaktformularen herunder: